DRUŽINA POJE 2011

V soboto 17. decembra 2011 je bila v domu kulture v Jurovskem Dolu že 16. tradicionalna prireditev Družina poje.

Na njej je nastopilo 20 pojočih družin in skupin. Zelo nas veseli, da je bilo tudi letos nekaj novih družin. Počasi se približujemo našemu cilju, da bodo na tej prireditvi nastopale samo družine. Na odru se je zvrstilo 83 pevcev in 35 otrok iz vrtca pri šoli Jožeta Hudalesa.

Med domačimi družinami in skupinami sta nastopili otroški skupini sončki in zvezdice iz vrtca pri OŠ Jožeta Hudalesa, Tilen KÖPP s prijatelji, Sestri Laura in Barbara Gragar, Iskrice - bratranec in 7 sestričn družin Ornik in Kukovec, brata Kristjan in Alen Reisman, Janja Roškarič s sinom Tadejem, zakonca Štefka in Rudi Tetičkovič ter Jurovski oktet.

Med gostujočimi družinami na naši prireditvi sta se tokrat prvič predstavili družina Vogrin iz Voličine in družina Druzovič iz Svete Trojice, med skupinami pa predice iz KUD Peter Golob iz Jakobskega Dola in družinski prijatelji iz Cerkvenjaka.

Kot naši redni gostje so nastopili zakonca Tonček in Ivica Mohorko, KUD Pernica, Franc in Anica Letonja iz Cirkovc, sestre Nedeljko iz Savcev, vaški pevci KD Pod lipo Lenart, mešana pevska skupina DU Sveta Trojica, vaški godci KD Pod lipo Lenart, ljudske pevke DU Lenart in ljudske pevke KD Trojica.

Na zaključku prireditve so nastopajoči in obiskovalci zapeli skupno pesem Oj lepo je res na deželi. Ta veliki zbor je tudi letos »vodil« Franci DIVJAK strokovni vodja Jurovskega okteta.

Nastopajoče in obiskovalce prireditve je nagovoril župan občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah g. Peter ŠKRLEC, ki se je ob tem kulturnemu društvu in posameznikom zahvalil za organizacijo prireditve. Pri tem je poudaril tudi pravilnost odločitve o adaptaciji in razširitvi kulturnega doma, saj je bila dvorana nabito polna.

Po prireditvi je bilo veselo druženje pevcev in obiskovalcev. Zapetih in zaigranih je bilo še veliko slovenskih pesmi.

Vsem je bilo skupno le eno, prepevanje domačih slovenskih ljudskih pesmi, ohranjanje ljudske glasbe in ljudskega izročila. Skrb, da slovenska ljudska pesem ne bo nikoli izumrla, ker je za slovenski narod neprecenljiva, je vodilo naše prireditve.

Letošnjo 16. tradicionalno prireditev Družina poje je koordinirala in tudi vodila - moderirala Janja ROŠKARIČ ob pomoči predsednika društva.

Predsednik društva, Miroslav Breznik

{phocagallery view=category|categoryid=72|limitstart=0|limitcount=0}