Koncert Jurovskega okteta, v nedeljo 23.10.2011

V nedeljo, 23.10. 2011 smo se vsi, ki nam petje predstavlja oazo, kamor se lahko umaknemo iz vsakdanje naglice in hitenja, odpravili v Kulturni dom v Jurovskem Dolu, saj je tam potekal samostojni koncert Jurovskega okteta.

Pevci Jurovskega okteta, ki ga že od začetka delovanja pred osmimi leti vodi Franci Divjak, so nam pripravili mavrično pisano paleto pesmi različnih razpoloženj, sporočil in občutij. Pevci so nam dodobra ogreli dlani s pesmimi različnih slovenskih avtorjev in priredbami slovenskih ljudskih pesmi. Tako smo slišali pesmi Zdravljico, Na trgu, Pastirsko, Dečle, to mi povej, S Triglavskega veter gorovja, Tam, kjer pisana so polja, O kresu, Kaj bi jaz tebi dau, Zvezde žarijo pokojno. Še posebno sta izstopali priredbi Avsenikovih Jadraj z menoj in Na mostu ter trenutno zelo aktualna Dalmatinska Ružo crvena.

Kot sooblikovalke kulturnega programa so nastopile Gartrože, ljudske pevke, ki delujejo v Društvu upokojencev Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Zapele so pesmi Tam na vrtu in Šla bom na goro visoko, ob venčku Vrtec ogradila bodem in Slakovem Rdečem tulipanu pa so njihov nastop s svojimi glasovi okrepili še člani ansambla Jolly band.

Ljudske pevke Gartrože so pevce Jurovskega okteta ob tej priložnosti nagradile z rumenimi vrtnicami, pevce pa je ob izvedbi samostojnega koncerta nagovoril tudi predsednik kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol Miroslav Breznik.

Prijetno popoldne smo sklenili z besedo in pesmijo dveh pred kratkim preminulih Slovencev, ki sta vsak na svojem področju delovanja v nas pustila neizbrisno sled. Tone Pavček in Lojze Slak kot zvezdi ostajata na nebu in sijeta v našo noč skupaj z vsemi, ki so nas prav tako zapustili v tem letu.

Jurovski oktet se je od nas poslovil s ponarodelim Čebelarjem in nas že povabil k snidenju ob božičnem koncertu.


Pripravila: Vida Ornik

1 2 3 4 5 6 7 8 9