VABILO KONJENIKOM IN LASTNIKOM KONJ - JURJEVA NEDELJA

Na god Sv. Jurija, ki ga v naši občini obeležujemo na Jurjevo nedeljo, poteka v številnih krajih blagoslov konj in konjenikov. Tudi v našem kraju je blagoslov konj že tradicija, ki jo želimo ohraniti tudi v prihodnje.

Zato bo Občina Sv. Jurij v Slov. goricah v sodelovanju s konjeniki Konjeniškega društva Podivjani žrebci organizirala blagoslov konj na Jurjevo nedeljo, 23. aprila 2023, po slavnostni drugi maši na zato predvidenem prireditvenem prostoru v središču Jurovskega Dola.

Začetek zbiranja konjenikov bo ob 10.30 uri pri novem pokopališču v Jurovskem Dolu, od koder bo po končani slavnostni maši krenila organizirana povorka konj do mesta prireditve, kjer bo sledil blagoslov konj in konjenikov.
ZBIRNO MESTOKonjenike, ki se bodo prireditve udeležili prosimo, da svojo udeležbo potrdijo na priloženem prijavnem obrazcu najkasneje do četrtka, 20.04.2023 na: e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

docxPrijavni obrazec.docx

Na dan prireditve bo popolna zapora regionalne ceste R3 št. 749: odsek 4109 Jurovski Dol – Lenart – v naselju Jurovski Dol od 9.00 do 14.00 ure. Avtomobilom s konjskimi prikolicami in konjskim vpregam priporočamo obvoz po označenih poteh.

Zbirno mesto:

- iz smeri Lenart

LENART

 

 

 - iz smeri Partinje 

PARTINJE

 

 

 

 
- iz smeri Jakob

JAKOB 

 

 

 

- iz smeri Velka, Sveta Ana
VELKA ANA

 

 

 

 
Za dodatne informacije kontaktirajte: 031 847 757 (Benjamin Črnčec).

Prijazno vabljeni!

Občina Sv. Jurij v Slov. goricah,          
Peter Škrlec, župan
In
Konjeniško društvo Podivjani žrebci