Pričetek spomladanske sezone v 1. ligi MNZ Maribor

Konec marca se prične tudi spomladanski del sezone v 1. ligi MNZ Maribor, kjer s člansko ekipo sodelujemo tudi v ŠD Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Športno društvo Sv. Jurij v Slov. goricah sestavljajo tri sekcije, ki se ukvarjajo s tremi različnimi športi. Medtem ko sta teniška sekcija in odbojkarska sekcija (v katero so vključena samo dekleta) bolj rekreativnega pomena, je nogometna sekcija, ki se združuje pod imenom NK Jurovski Dol, vključena v tekmovanja pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Maribor (MNZ Maribor).

V NK Jurovski Dol je vključenih šest selekcij nogometašev. Poleg članske ekipe imamo v klubu dobro poskrbljeno tudi za mlajše, ki bi se radi ukvarjali z nogometom. Tako imamo selekcije nogometašev U-8, U-10, U-12, U-14 in mladine U-18. Vse naštete selekcije tekmujejo v ligah pod okriljem MNZ Maribor, kjer dosegajo res zavidljive rezultate. Vsako leto vsaj dve od naštetih selekcij končata tekmovanje med prvimi tremi v svoji starostni kategoriji. Za vse te mlade nadobudneže skrbijo strokovno usposobljeni trenerji z veliko izkušnjami.

Člansko ekipo NK Jurovski Dol v večini sestavljajo igralci iz domačega kraja, ki so bili vzgojeni v lastni nogometni šoli. Na to smo v klubu še posebej ponosni. Po jesenskem delu prvenstva zasedamo četrto mesto, ki nam daje dobro izhodišče za spomladanski del, kjer bomo naskakovali sam vrh. Naše ambicije so namreč prvenstvo končati na prvem mestu, ki prinaša napredovanje v Štajersko ligo. Na žalost so nam jeseni precej ponagajale poškodbe igralcev, ki so nosilci naše ekipe (Šnofl, Brumen, Črnčec,..), kljub temu pa so se zato izkazali mlajši igralci, ki so dosegli nekaj pomembnih zmag in nas obdržali v boju za prvo mesto. Smo tudi edina ekipa, ki je prizadejala poraz doslej vodilnemu moštvu Teznega in to v gosteh. Priprave za spomladanski del sezone smo začeli dovolj zgodaj, sanirali smo tudi večino poškodb, izjema je le poškodba prvega strelca lige in nekdanjega reprezentanta v malem nogometu Davorina Šnofla, tako da pričakujemo še uspešnejše igre v nadaljevanju prvenstva.

Ponosni smo tudi naš športni park, kjer imamo poleg nogometnega igrišča tudi dve teniški in eno odbojkarsko igrišče. Redno skrbimo, da so igrišča in okolica zgledno urejena in primerno opremljena za vse občane Jurovskega Dola, ki si zaželijo rekreacije. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na naše zveste navijače, ki so na domačih tekmah našega kluba med najštevilčnejšimi v ligi.

Če si zaželite ogleda dobre nogometne tekme, ste vabljeni vsako drugo nedeljo v Jurovski Dol, prva bo v nedeljo 3.4.2011 ob 15.30 med ekipama NK Jurovski Dol in NK Radlje.


                                                                                 Predsednik ŠD Sv. Jurij v Slov. Goricah:
                                                                                 Robert Črnčec

PRENOS:
pdfDomače tekme - sezona 2011, pomlad