TRADICIONALNO SREČANJE GASILCEV IN LOVCEV

Tradicija srečanja gasilci – lovci v Sv. Juriju sega v leto 1990 ko so ugotovili, da ob obveznostih vsak v svojem društvu, potrebujejo tudi prijateljsko druženje.

Sprva so srečanja potekala v jeseni, v mesecu septembru oz. oktobru. Kasneje so se srečanja prestavila v pomlad, v čas praznovanja občinskega praznika Občine Sv. Jurij v Slov. goricah.

Letos je potekalo že triintrideseto srečanje gasilcev PGD Sv. Jurij v Slov. goricah in lovcev LD Sv. Jurij Jurovski Dol. Srečanje vsako leto organizira drugo društvo. Tako so se 28. aprila ob 16. uri gasilci in lovci zbrali pred lovskim domom v Jurovskem Dolu. Že nekaj časa je ustaljenih sedem panog v katerih se pomerijo med seboj, in sicer zbijanje tarče s curkom vode iz brentače, streljanje z malo kalibrsko puško, vleka vrvi, namizni nogomet, kartanje, šah in pikado. Seveda velja ob rezultatih olimpijsko načelo: »Pomembno je sodelovati«. Kljub temu vzdušje ni nič manj športno in napeto. Še posebej letos, ko so lovci ponovili uspeh lanskega leta in ponovno osvojili pokal.

Člani lovskega društva so ob zaključku tekmovalnega dela pripravili odlično zakusko ob domači kapljici. Prijetnemu druženje se pridružil tudi župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec.

Zapisal: Franc Krivec

LD PGD 23