TRADICIONALNI DOBRODELNI KONCERT ŽUPNIJSKE KARITAS

»Verjamem vate« je geslo, ki nas je povezovalo v letošnjem vseslovenskem tednu Karitas in nas je spremljalo tudi med tradicionalnim dobrodelnim koncertom, ki ga je župnijska Karitas Sveti Jurij priredila v petek, 29. 11. 2013 v kulturnem domu v Jurovskem Dolu.

Žalostne in pretresljive zgodbe  so  v zadnjem času del našega vsakdana in  veliko  slabih novic slišimo, preden naletimo na kakšno dobro, zato  Karitas spodbuja vsakega posameznika, da verjame v sočloveka, zaupa vanj in mu pomaga, verjame pa tudi v dobrodelnost in solidarnost ljudi. Ker dobrota ne pozna meja  in  je vtkana v dno vsakega človeškega srca, si po njej ljudje znova in znova postajamo blizu, zato smo bili ta petkov večer  hvaležni za vse odprte roke vseh  darovalcev ter vseh nastopajočih, ki  so nam popestrili večer. Na dobrodelnem koncertu »Verjamem vate« so v imenu dobrote nastopili:  vokalna skupina IL DIVJI, skupina Sončki iz vrtca Jurovski Dol, Jurovski oktet, ansambel Trubadurji, Gartrože, ansambel Klapovühi,  Ljudske pevke DU Lenart, šolski ansambel Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, skupina Amulet in otroški cerkveni pevski zbor.

»Upanje vedno živi, verjamemo v ljudi.« To je  sporočilo vsem tistim, ki upajo, da bo jutrišnji dan bolj prijazen in da jih v vsakdanjem  brezbrižnem hitenju  nismo pozabili. Zato smo darove, ki smo jih zbrali v okviru  dobrodelnega koncerta,   namenili otrokom iz socialno šibkih družin, ki obiskujejo Osnovno šolo Jožeta Hudalesa Jurovski  Dol za pokritje stroškov bivanja v šoli v naravi.  Tako smo s pomočjo obiskovalcev v dvorani zbrali 875 evrov,  klicu dobrote pa se je s svojim prispevkom odzvala tudi občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah, tako je izkupiček dobrodelnega večera znašal 1.085 evrov. Tako bo nekaj otrok prav s temi denarnimi prispevki okusilo prijetne utrinke bivanja v katerem od centrov šolskih in obšolskih dejavnosti.

Kadar  nismo najbolj srečni, pomislimo, da tudi trava vedno znova zraste, četudi jo pokosimo. Zato nam  življenje vedno ponudi priložnost, da  se umaknemo  stresnim situacijam in ljudem, ki jih povzročajo, da se obkrožimo  z ljudmi, ki nas razumejo, odpirajo, razvedrijo. Priložnost, kot je bila  dobrodelna prireditev, pa  je idealna, da vidimo, da v stiski nismo sami ter da tudi z drobnimi pozornostmi lahko naredimo veliko delo. Zato na svojih življenjskih poteh sledimo misli, ki jo je zapisala blažena mati Terezija:

» V svojem življenju ne moremo narediti velikih stvari,                                                                                               lahko pa naredimo male stvari z veliko ljubezni.«

Zapisala: Vida Ornik

12345678910111213141516