DRUŽINA POJE 2013

V soboto 14. decembra 2013  je bila v prenovljenem kulturnem domu v Jurovskem Dolu že 18. tradicionalna prireditev DRUŽINA POJE.

Letošnja značilnost prireditve je bila, da so lahko nastopile samo družine oziroma najmanj dva člana družine, kar je od vsega začetka tudi osnovni namen prireditve. V zadnjih letih so na tovrstnih prireditvah nastopale tudi različne skupine ljudskih pevcev, ker je bilo premalo prijavljenih družin.
V letošnjem letu smo z intenzivnim delom uspeli  pridobiti dovolj družin. Posebej nas vseli, da je nastopilo veliko mladih skupin, ki jih povezujejo družinske vezi, v naslednjem letu pa jih načrtujemo še več. Skupine so prepevale slovenske ljudske, zabavne in narodno zabavne pesmi.

Obiskovalci so ponovno napolnili dvorano kulturnega doma do zadnjega kotička in so bili zelo navdušeni z nastopi mladih  in novih skupin na prireditvi. Vseh 76 nastopajočih pevcev je na zaključku prireditve skupaj zapelo ponarodelo pesem »V dolini tihi je vasica mala«. Naša vasica je bila ta sobotni večer v kulturnem smislu spet zelo velika.


Predsednik društva, Miroslav Breznik

{phocagallery view=category|categoryid=74|limitstart=0|limitcount=0}