ŽUPNIJSKA KARITAS PRIREDILA TRADICIONALNI DOBRODELNI KONCERT POD GESLOM "SRCE, KI VIDI"

Tudi v letošnjem letu bo v zadnjem tednu novembra potekal teden Karitas. Letošnji teden Karitas se bo tako odvijal od 21. do 27. novembra pod geslom Srce, ki vidi. V župniji Sveti Jurij v Slovenskih goricah smo bili že v petek, 18. novembra v duhu tedna Karitas povabljeni, da pogledamo s srcem in da skupaj odgovorimo na klic dobrote.

Letošnje geslo tedna Karitas temelji na smernicah pastoralnega leta Pravičnost v ljubezni. Gre za to, da smo Karitas srce, ki vidi, čuti in odgovori na stisko. Tako sodelavci Karitas s svojim delovanjem nagovarjamo ljudi, da se s sočutnim srcem odzovemo na stiske, ki so v zadnjem obdobju iz leta v leto večje. Tako smo tudi v naši župniji z že tradicionalno dobrodelno prireditvijo skušali delno omiliti stiske družin, ki s svojimi minimalnimi dohodki ne morejo zagotoviti dovolj sredstev za šolske obroke ali pokriti stroškov šole v naravi. Odzvali pa smo se tudi na stisko družine Mukenauer iz Žitenc, saj njihov 10-letni otrok Mihej lahko zaužije hrano samo preko sonde. Zaradi zapletene slovenske birokracije njegova mama Helena po primerno hrano zanj odhaja v sosednjo Avstrijo. Zato smo se v župnijski Karitas odločili, da polovico sredstev, zbranih na koncertu, namenimo Mihejevim staršem za skromno povrnitev stroškov za nakup hrane in hkrati kot moralno spodbudo, da kljub težki življenjski situaciji ne obupata.

Letos se je vabilu k sodelovanju odzvalo veliko glasbenih skupin, ki so s svojim nastopom želele polepšati večer dobrodelnosti. K soorganizaciji dobrodelnega koncerta je pristopila tudi Osnovna šola Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, ki so jo zastopali otroci iz vrtca z vzgojiteljico Gabi, plesna skupina 3. razreda, šolski ansambel in šolska folklorna skupina. Sodelovali pa so še Jurovski oktet, Ljudske pevke DU iz Lenarta, Klapovuhi, Sestre Nedeljko, Jurovski gadi in skupina Amulet. Svoj pečat h koncertu je dodal tudi Stane Vidmar, ki je s svojim nenadnim prihodom nastopil kot presenečenje večera.

»Odpri srce, odpri roke,
otiraj bratovske solze,
sirotam olajšuj gorje.«

Tako so nas v petek zvečer nagovarjale besede Simona Gregorčiča. In to zelo uspešno, saj so obiskovalci dobrodelnega koncerta za družine v stiski darovali 1830 evrov. Za vse darove bodo družine v stiski gotovo zelo hvaležne.

Prav tako smo sodelavci Karitas zelo hvaležni vsem darovalcem za vse darove in vsem nastopajočim posameznikom in skupinam, ki so srcem pogledali na družine v stiski in se odzvali klicu dobrote.

Prireditev smo sklenili z mislijo, da kljub križem in stiskam, ki jih vedno pogosteje doživljamo, delajmo dobro na vseh poteh življenja!

{phocagallery view=category|categoryid=15|limitstart=0|limitcount=0}