ZLATA POROKA ZAKONCEV KOLARIČ

V soboto, 13.05.2023, sta Kristina in Janez Kolarič iz Zg. Partinja, slavila 50. let zakonskega življenja – zlato poroko.

Kristina in Janez se poznata že od malih nog, saj so se njuni starši veliko družili in si pomagali pri kmečkih opravilih. Na prvomajskem kresovanju leta 1971 je med njima preskočila iskrica in zaljubila sta se. Dve leti kasneje, 24. februarja 1973 sta potrdila svojo ljubezen s sklenitvijo zakonske zveze. Po poroki sta odšla na delo v Avstrijo, na Dunaj.

Leta 1978 sta si kupila majhno kmetijo s staro hišo v Zg. Partinju, kjer sta zaživela skupaj z otroci. V zakonu so se jima rodile tri hčerke, Marija, Suzana in Simona. Po rojstvu najmlajše hčerke, je Kristina ostala doma in skrbela za družino.

Med leti 1983 in 1985 sta zgradila novo hišo kamor se je družina preselila. A leta so minevala, hčerke odraščale, se poročile in si ustvarile družine. Njuna hiša pa ni za dolgo ostala prazna, saj imata 6 vnukov in 5 pravnukov.

Življenje zakoncev Kolarič je bilo prežeto z delom in skrbmi katere sta z medsebojno ljubeznijo in zaupanjem premagovala. Njuno največje bogastvo je družina, ki ju obkroža. In prav v krogu družine, sorodnikov in prijateljev sta v župnijski cerkvi Sv. Jurija obnovila svojo zaobljubo izpred petdesetih let .

Civilni obred je opravil župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Peter Škrlec. Po civilni poroki je sledil vpis v zlatoporočno knjigo Občine Sv. Jurij v Slov. goricah. Župan je zlatoporočencema izrekel iskrene čestitke in jima izročil zlatoporočno listino ter darilo občine.

Sledil je cerkveni obred, ki ga je slovesno daroval domači župnik dr. Janko Görgner. Po poročnem obredu sta zlatoporočenca nadaljevala slavje v krogu družine, sorodnikov in prijateljev.

ZP 1ZP 2ZP 3ZP 4ZP 5ZP 6

 

 

 

 

 

Foto Askari