ČASTITLJIVIH 100 LET PAVLINE KUKOVEC

29.06.2022 je bilo v Jurovskem Dolu še posebej slovesno, saj je 100 let življenja praznovala najstarejša občanka v Občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Pavlina Kukovec. Pavlina se je rodila na Malni, viničarskima staršema Francu in Ivani Breznik kot šesta od sedmih otrok. V visoki starosti 95 let živi še najmlajša sestra Anica. V zakonu z Mihaelom Kukovcem, ki je pokojen že 38 let sta se rodila sin Branko in hčerka Berta.
Pavlina starost preživlja ob Brankovi družini na domačiji v Zg. Partinju, Berta pa si je družino ustvarila v obmestju Stuttgarta. Ima 4 vnuke in 6 pravnukov. Ob misli nanje ali njihovem obisku ji še posebej veselo zaigra srce. Kljub častitljivim letom še zmore sama poskrbeti zase, se obleči, počesati, priti iz sobe v kuhinjo in obhoditi okolico hiše. Čas si rada krajša s poslušanjem radia Ognjišče in z molitvijo. Ob lepem življenjskem jubileju se je slavljenka s svojimi domačimi in najbližjimi sorodniki pri slovesni maši zahvalila za dar življenja. V slovesnem nagovoru je Sebastijan Valentan, ki je ob domačem župniku Janku Görgnerju daroval mašo povedal: »Tak jubilej je posebna milost, ki ni namenjena vsakomur«. Po maši se je slavje nadaljevalo v bližnji gostilni Špindler, kjer je slavljenko obiskal in nagovoril župan Peter Škrlec. Praznično družinsko srečanje je s petjem obogatil Jurovski oktet in dekliška vokalna skupina Iskrice.
Slavljenka Pavlina je vsa voščila in lepe želje sprejemala z dobro voljo in ob tem z radostjo podelila še kakšen nasvet za dolgo življenje.

Zapisala: Vida Ornik

Foto: Damijan Župec

100L 3100L 10100L 12100L 13100L 14100L 15100L 16100L 19