90 LET MARIJE GUNGL IZ ZGORNJEGA PARTINJA

V sredo, 11.01.2023 je svoj 90. rojstni dan praznovala Marija Gungl iz Zgornjega Partinja.

Rodila se je leta 1933 v Jablancah (Zgornja Korena) v družini Kramberger. V ranem otroštvu ji je zaradi hude bolezni umrla mama, njen oče pa je dočakal častitljivo starost, skoraj 100 let.

V pozni mladosti je spoznala Franca Gungla, s katerim se je leta 1961 poročila in si ustvarila dom na njegovi domačiji v Zgornjem Partinju. V zakonu so se jima rodile hčerke Marija, Jožica in Stanislava ter sinova Branko in Mirko. Skupaj z možem Francem je skrbela za družino, dom in kmetijo, zato ji trdo delo in veliko odrekanja nikoli ni bilo tuje.

Marija je vdova že skoraj 30 let. Po moževi smrti jesen življenja še vedno preživlja na njegovi domačiji, sicer nedaleč stran v hiši pri sinu Mirku, kjer je ostala vse od tedaj, ko je začela skrbeti za njegovo hčerko Jasmino, ki ji je prav tako v ranem otroštvu umrla mama.

Sedaj, ko so ji pošle moči in ne zmore več dela na kmetiji ter vrtu, ki ji je bil tako ljub, si krajša čas s poslušanjem radia in gledanjem televizije. Najbolj se razveseli, ko jo obišče vsa družina. Z žarom v očeh vedno znova rada pripoveduje, kakšno je bilo življenje včasih in kako sta z možem v slogi in miru ter medsebojni pomoči opravljala dela na kmetiji, ki ga ni bilo malo. Življenje pa ji je, poleg njenih otrok, zelo polepšalo tudi 9 vnukov in 3 pravnuki, na katere je zelo ponosna in jih ima neizmerno rada.

 Ob častitljivem jubileju jo je obiskal tudi župan Peter Škrlec in ji ob izročitvi simboličnega darila zaželel še veliko zdravih in srečnih let.

IMG 20230111 114155 Kopija 002