AKTIVNOSTI KO RK SV. JURIJ V ČASU JURJEVIH DNEVOV

Krajevna organizacija Rdečega križa Sv. Jurij je v okviru letošnjih Jurjevih dnevov organizirala krvodajalsko akcijo, ki je bila 15.04.2016. Te se je udeležilo 51 krvodajalcev, kar je več od povprečja. To pomeni, da smo tudi Jurovčani vedno bolj pripravljeni pomagati ljudem, ki potrebujejo našo pomoč, pa naj bo to kri ali kakršnakoli druga oblika pomoči.


Hitro za tem, 17.04.2016, pa so bile Avli Fredija Neuvirta izvedene meritve holesterola, sladkorja in trigliceridov v krvi. Tudi meritev se je udeležilo nadpovprečno število ljudi, kar 68. V organizaciji ugotavljajo, da ljudje tudi za svoje zdravje vedno bolj skrbimo in se trudimo, da so bolezni sodobnega časa čim hitreje odkrite. Meritve so bile v celoti financirane iz sredstev KO RK Sv. Jurij.


Skupaj z Občino Sv. Jurij v Slov. goricah in Društvom upokojencev Sv. Jurij v Slov. goricah pa je bil v organizaciji Krajevne organizacije Rdečega križa Sv. Jurij opravljen tudi obisk starejših na domu. Predstavniki omenjenih organizacij so se v torek, 19.04.2016 odpravili po območju občine in obiskali 20 starejših in bolnih občank in občanov ter jim v duhu občinskega praznika želeli prenesti praznovanje in veselje ob 10. občinskem prazniku Občine Sv. Jurij v Slov. goricah.

DSCN6236DSCN6240DSCN6245DSCN6248