Lovsko strelišče pri Lovskem domu

Lovci LD Sv. Jurij Jurovski Dol smo pred mnogimi leti imeli svoje strelišče za glinaste golobe in prestrel pušk risanic. Sicer smo se morali selili  iz lokacije na lokacijo. Dolga leta smo imeli strelišče v »Zorjanovi grabi«, nato veliko let pri starem lovskem domu. Naredili  smo si strelišče pri sedanji trgovini Kmetijski zadruge, dokler nismo dokončno vse te aktivnosti prav zaradi prostorskih možnosti opustili.
Sedanja generacija je ponovno oživela idejo o lovskem strelišču. V lanskem letu smo se po iskanju primerne lokacije odločili da pri sedanjem lovskem domu naredimo strelišče za malo kalibrsko puško in kratkocevno orožje. Podrli smo nekaj pred leti zasajenih brez, odstranili moteče smrekove veje žive meje, ter z navozom zemlje razširili prostor tako, da smo pridobili potrebno širino za pet strelnih mest. Za tarčami je naravni hrib, katerega smo le delno povišali, ter tako zagotovili dovolj varnosti. Pristop na strelno mesto smo s pomočjo Občine Sv. Jurij asfaltirali, do tarč pa položili primerne tlakovce.
Streljanje se bo lahko vršilo v štirih položajih in sicer stoje, stoje ob kolu, kleče in leže.
Strelno meto za kratkocevno orožje je urejeno s posebnim dostopom in omogoča zaradi varnosti streljanje istočasno le enemu strelcu.
V petek 10 aprila se začno Jurjevi dnevi. Za uvod v praznovanje domačega farnega patrona in občinskega praznika je letos tradicionalno srečanje med gasilci PGD Sv. Jurij in lovci LD Sv. Jurij. Med sedmimi disciplinami v katerih se pomerijo gasilci in lovci je tudi streljanje z MK puško. Prav ob tej priliki bomo pripravili krajšo slovesnost, ter svečano odprli lovsko strelišče kot uvod v praznovanje Jurijevih  dnevov  2015.

                                    Starešina LD Franc Krivec

28032015702