OTVORITEV 1. LIKOVNE RAZSTAVE "KO SPREGOVORIJO BARVE"

V četrtek 18. 4. 2013 ob 18.00 uri je bila v avli OŠ Jožeta Hudalesa v Jurovskem Dolu otvoritev I. razstave likovne skupine Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol, z naslovom »KO SPREGOVORIJO BARVE«. Prireditev je potekala v okviru Jurjevih dni 2013. Želimo si, da bo postala tradicionalna.

Likovna skupina deluje v okviru kulturnega društva od 31. 1. 2013. Svoja dela razstavlja vseh 12 članov in sicer: Jožica Andrejč, Irena Grah, Stane Jankovič, Gabrijela Klobasa, Bojana Komperšak, Mira Rotman, Tanja Škrlec, Jasna Šosterič, Nina Terbuc, Rudi Tetičkovič, Andreja Zrnec in Joži Kerenc, ki je tudi vodja likovne skupine.

Joži Kerenc je po predstavitvi vseh razstavljavcev v pozdravnem govoru poudarila, da imajo barve na človeka velik vpliv, saj povezujejo občutenja različnih kultur v smislu zavedanja in spomina. Vse navzoče je povabila, da se pustijo popeljati v ta prečudoviti svet barv, kulture in čutenj. Povedala je, da nam ustvarjalci ponujajo, da se naš umetniški duh sprehodi med njihovimi ujetimi trenutki ustvarjalnosti, z realističnimi in abstraktnimi motivi, da se lahko izgubimo med pokrajinami, tihožitji, cvetjem, živalmi…. in prepoznamo svoj kraj ali portret nam poznane osebe itn..

Predsednik kulturnega društva Miroslav Breznik je izrazil veliko veselje, da se je v likovno skupino včlanilo tako veliko število ljubiteljskih slikark in slikarjev, ki uporabljajo različne tehnike slikanja in upodabljajo različne motive. Od likovnikov pričakuje, da bodo s svojim ustvarjalnim delom prispevali nov pomemben delež, pri sicer že bogatem kulturnem dogajanju v kraju. Želi si, da bi se v društvu dobro počutili in se uspešno strokovno izpopolnjevali. Nato sta z Joži Kerenc podelila priznanja vsem razstavljalcem.

Župan Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah gospod Peter Škrlec je z zadovoljstvom ugotavljal, da so skoraj vsi razstavljalci in hkrati člani likovne skupine, občani naše občine. Ocenjuje, da bodo s svojim delom dodali zelo pomemben kamenček v bogatem mozaiku kulturnega ustvarjanja v našem kraju, ter bodo pripomogli pri promociji kraja in občine kot celote. Vse navzoče je nato povabil k udeležbi na vseh prireditvah ob Jurjevih dnevih 2013 in odprl razstavo.

Kulturni program so sooblikovali glasbena skupina Amulet, ki ga vodi Tanja Škrlec, naša ljubiteljska slikarka in Gabrijela Grabušnik z igranjem na klavir.

Razstava bo odprta do 24. junija 2013 in si jo lahko ogledate med tednom od 8.00 do 16.00 ure.

                                                                                    Miroslav Breznik,
                                                                                    predsednik društva.

1 2 3 4 5 7 6 8