PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU - PREŠERNOVEM DNEVU

V četrtek, 7. februarja 2013 ob 17. uri, je bila v telovadnici OŠ Jožeta Hudalesa v Jurovskem Dolu proslava ob slovenskem kulturnem prazniku v organizaciji kulturnega društva Ivan Cankar in Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

V kulturnem programu so sodelovali učenci OŠ Jožeta Hudalesa (recitacijski krožek, mladinski pevski zbor, otroška folklorna skupina Šleka pac, šolski ansambel, Orffov ansambel) in recitatorka Aleksandra Verbošt.

Navzoče ljubiteljske kulturne ustvarjalce, goste in obiskovalce sta nagovorila predsednik kulturnega društva, Miroslav Breznik in župan Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah, Peter Škrlec.

Na prireditvi so bila podeljena priznanja kulturnega društva Ivanu Orniku, članu Jurovskega okteta in Darinki Kramberger, somentorici in plesalki FS Jurovčan, za dolgoletno ustvarjanje na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti ter Otroški folklorni skupini Šleka pac OŠ Jožeta Hudalesa in mentorici Barbari Waldhutter za dosežek leta - udeležbo na državnem srečanju otroških folklornih skupin RINGARAJA, Šentjernej 2012.


Zapisal: Miroslav Breznik, predsednik društva

1 2 3 4 5