IZLET ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV NA GORIČKO

V soboto, 22. septembra 2018, smo bili člani  DU Sveti Jurij v Slovenskih goricah  na izletu na Goričkem, ki smo ga izkoristili tudi za srečanje s člani pobratenega društva upokojencev  Ledavski Dol iz občine Rogašovci.
 
Srečanje je potekalo v večnamenskih prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Serdica. Vse prisotne so nagovorili predsednik gostiteljev  Karel Horvat, naš predsednik Jože Šinko, predsednik PGD Serdica Marjan Benko in Edvard Mihalič župan Občine Rogašovci.
 
Izleta se je udeležilo 91 jurovskih upokojencev. Med potjo smo se ustavili v trgovini BODY EM v Cankovi, ki je v lasti sorodnikov naše članice Jožice Andrejč. Imenovani so nas zelo prijazno sprejeli in tudi pogostili. Med srečanjem smo si ogledali nekaj kulturnih in drugih znamenitosti Goričkega.  Nekateri so obiskali  Čebelarstvo čebelji gradič v Serdici, drugi so se povzpeli na Serdiški oz. Rdeči breg,  416 m visok hrib, ki se nahaja v neposredni bližini meje z Avstrijo in je del Pomurske planinske poti. S travnatega vrha, na katerem stoji nekaj klopi in lesena brunarica, je lep razgled na Goričko, ob lepem vremenu pa tudi na del Pohorja.
Ogledali smo si tudi slatinski vrelec v Nuskovi in spomenik padlim borcem rdeče armade, ki so tam padli pomladi 1945.
 
Prijeten jesenski dan smo, kot se za upokojence spodobi, sklenili s kosilom, šaljivo spretnostnimi igrami, dobro kapljico in družabnim srečanjem upokojencev obeh društev s prijetno glasbo ter plesom.

Zapisal: Miroslav Breznik
 
DSC 1143DSC 1177DSC 1224DSC 1279DSC SKUPINSKA 1306 003