DRŽAVNE ŽENSKE KMEČKE IGRE 2018

ČLANICE DRUŠTVA KMEČKIH GOSPODINJ OSVOJILE 3. MESTO

Članice Društva kmečkih gospodinj so se v nedeljo, 24.6.2018, udeležile 13. Državnih ženskih kmečkih iger. Pod okriljem Zveze kmetic Slovenije je prireditev, ki jo je vodila predsednica ZKS Irena Ule, tokrat potekala v Mirni Peči na Dolenjskem, saj so bile Mirnopečanke lanske zmagovalke.
 
Na tekmovanje se je prijavilo 30 ekip iz cele Slovenije, kjer so se tekmovalke pomerile v igrah, ki so bile dokaj zahtevne in domiselne in kot vedno v povezavi s samim krajem gostiteljic. Tako so morale sestaviti čebelnjak, harmoniko, vstaviti manjkajoče besede v Pavčkovo pesem, izdelati rožo iz zelenjave, pretakati cviček, zakuriti peč, itd..
 
Med prvim in drugim krogom iger je potekala še predstavitev in razstava starodobnih traktorjev. Po prvem krogu je imela največ točk prav ekipa Društva kmečkih gospodinj.

Kot zmagovalke iger pa so se že drugič izkazale Labodke iz DKŽ Bled – Gorje, saj so prvič slavile zmago pred dvema letoma. Drugo mesto je pripadlo Pušeljcu, ekipi gostiteljic DPŽ Mirna Peč. Tretje mesto pa so si z nekaj točkami zaostanka priborile Rožice, ekipa Društva Kmečkih gospodinj Sv. Jurij, ki so jo odlično zastopale članice Olga Grabušnik, Fani Kamenšak in Dragica Kranjc.
 
Ker pa so tokratne zmagovalke že bile lanskoletne gostiteljice, drugo uvrščene pa so prireditev organizirale letos, je Uletova predlagala, da bi naslednje leto bile gostiteljice iger Rožice, ki so predlog sprejele. Čeprav članice društva čaka še veliko priprav, so vseeno vesele, da bodo Državne ženske igre pripeljale tudi v Slovenske gorice.
 
Zapisala: Cecilija Knezar
 
DSC 9661DSC 9696DSC 9815