Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

NOVI PRAPOR OBČINSKE ORGANIZACIJE RK SV. JURIJ V SLOV. GORICAH

Ker od ustanovitve občine mineva že več kot deset let, so se v KO RK Sv. Jurij v Slov. goricah odločili in sprejeli sklep, da prav letos, ko praznujejo 70 let RK v Jurovskem Dolu, za spremembo imena in se tako preimenovali iz krajevne organizacije v občinsko organizacijo RK Sv. Jurij.

Stari prapor, ki ga je organizacija imeli od leta 1997 so letos zamenjali z novim, na katerem je že napis občinska organizacija RK Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

image1 2image7

OBČNI ZBOR OORK SVETI JURIJ (28. januar 2017)


V Občinski organizaciji Rdečega križa Sv. Jurij so na letošnjem občnem zboru ugotovili, da so plan, ki so ga načrtovali, v celoti izpolnili. Na srečo dodatne aktivnosti niso bile potrebne. Tako so v lanskem letu izvedli 2 krvodajalski akciji, spomladanske in jesenske meritve holesterola, sladkorja in trigliceridov v krvi ter obiskali bolne in ostarele za občinski praznik. Prav tako so pogostili vse ki so dopolnili 70 let. Odpravili so se na izlet s krvodajalci in sodelovali so na kmečkih igrah. Izvedli so ˝Drobtinico˝ ob svetovnem dnevu hrane in s pridobljenimi prispevki finančno pomagali učencem pri plačilu šolske prehrane in šole v naravi. Preko RK so tudi letos otroci iz naše občine letovali v Punatu in debelem Rtiču.

Ob koncu leta so člani raznašali koledarje in z majhnimi pozornostmi ponovno obiskali bolne in starejše nad 80 let ter otroke iz socialno ogroženih družin.

Prejemniki priznanj:
5 X    ČRNČEC NATALIJA
5 X    PLEMENIČ SILVO
15 X  KOJC MIRKO
15 X  BREZNIK MAJA
15 X  VUZEM ANDREJA
20 X  LORBER FRANJO
25 X  GRAGER POLONCA
25 X  ŠENEKAR VERA
30 X  KOPP BOJAN
35 X  ČRNČEC IVAN
45 X  ČRNČEC FRANC
60 X  ŠENEKAR JOŽE

image1 1image2image2 1image3image3 1image4image4 1image5image6

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih