Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

LIKOVNA RAZSTAVA SABINE ERMAN IN STANETA JANKOVIČA

 Po literarno glasbenem večeru z naslovom Deklica mojega spomina, posvečenem Niki Jankovič, 24. novembra 2017,  je bila v avli Fredija Neuvirta otvoritev likovne razstave  Sabine Erman in Staneta Jankoviča, članov likovne skupine Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol.
 
Sabina Erman je odraščala na Plodršnici. Z ljubiteljskim slikarstvom se ukvarja že od otroštva. Po končanem izobraževanju na Šoli za umetnostne obrti v Ljubljani, je bila nekaj  let zaposlena v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru, nakar sta se z možem preselila v Nemčijo. Po 43 letih sta se vrnila in se naselila v Jurovskem Dolu. V Nemčiji je bila članica društva ljubiteljski slikarjev. Svoja likovna dela je razstavljala na številnih skupinskih in samostojnih razstavah. Izbira različne motive in tehnike slikanja.
 
Stane Jankovič se je pred 30 leti  preselil iz rodnega Črnomlja v Jurovski Dol.  Pred 15 leti se je pričel ukvarjati z ljubiteljskim slikarstvom, sprva je slikal na steklo, v zadnjem času pa slika pretežno z akrilnimi in oljnimi barvami na platno. Njemu najljubši motivi so pokrajina, živali in stare zidanice. S svojimi likovnimi deli je večkrat sodeloval na skupinskih društvenih razstavah.
 
 
Miroslav Breznik, predsednik kulturnega društva
 
razstava

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih