TRADICIONALNI JURIJEV POHOD

27. aprila 2019 ob 08.00 uri smo se zbrali udeleženci tradicionalnega Jurjevega pohoda na osrednjem trgu v Jurovskem Dolu, kjer nas je prijazno pozdravil župan Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah Peter Škrlec. Bilo nas je 112 iz vseh generacij,  od tega 19 otrok planinskega krožka  OŠ Jožeta Hudalesa, ki ga vodi Silvija Špindler.
 
Po obveznih navodilih vodje pohoda Miroslava Breznika smo odšli po Hajnčevi poti v dolino do potoka Globovnica, ob kateri smo hodili vse do Lučeve kapele, ter se nato povzpeli na Malno. Tam nas je sprejel mladi vinogradnik Klemen Konrad in nam samoiniciativno pripravil degustacijo njegovih vrhunskih vin. Pot smo nadaljevali  po Zg. Gasteraju do kmetije Kamenšak – Reisman,  ter se nato vračali po dolini ob potoku Velka do Srednjega Gasteraja do kmetije Gragar. Na navedenih kmetijah so nas tudi prijazno sprejeli in dodali svoje dobrote k malicam, ki so jih za pohodnike pripravili organizatorji.  Pohod smo zaključili  v Gostilni Špindler s tradicionalno malico in druženjem.
 
Organizatorja pohoda sta bila Društvo mladih Jurovski Dol in Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah.
 
Zapisal: Miroslav Breznik
Foto: Alen Breznik
 
Cveta Danidolina ŠnajderDSC 0175firbasov travnikGRAGAR 1IMG 8959IMG 8977Janja in FrancijOŽICA ŽUPANKAMENŠAK REISMANLUČOV KLANECPRI GRAGARJUTONI SKUPINSKA