POSTAVITEV MAJSKEGA DREVESA OB GASILSKEM DOMU

V okviru praznovanja 9. praznika občine Sv. Jurij v Slov. goricah, smo tudi člani in članice PGD Sv. Jurij v Slov. goricah dodali svoj prispevek. Tako smo se 30. aprila v jutranjih urah odpravili po majsko drevo.

Pot nas je vodila v Sp. Gasteraj, kjer nam je podjetje Gozdno gospodarstvo Maribor – izpostava Lenart, dovolilo posek, za ta dogodek, primerne smreke. Kot je že v navadi v našem gasilskem društvu, opravilo sečnje in prevoza opravi Jože Pavalec, ki za to skrbi že več kot 35 let. Po uspešno opravljenem prevozu do gasilskeda doma v Jurovskem Dolu, je sledila priprava drevesa. To pomeni, da smo mu odstranili skorjo-lubje ter ga zmanjšali na primerno širino, da ga nato lahko namestili, v zato pripravljeno stojalo-luknjo.

Postavitev majskega drevesa se je pričela ob 17.00 uri. Udeležili so se je številni domači gasilci in gasilke ter seveda občani in občanke. Za enakomeren dvig in ustrezno sodelovanje vseh udeležencev, je poskrbel Roman Črnčec. Tako nam je uspelo majsko drevo postaviti ročno.

Po tej delovni akciji je sledil nagovor župana občine Sv. Jurij v Slov. goricah gospoda Petra Škrlec, ki je vse navzoče pozdravil ter sem jim zahvalil za pomoč. Predsednik PGD SV. Jurij v Slov. goricah je se zahvalil vsem, ki so pomagali postaviti majsko drevo in lokalnim vinogradnikom in gostincem, ki so s svojimi materialnimi darovi, poskrbeli, da nobeden prisoten ni ostal žejen, ali lačen.

Tako so prispevki prišli od naslednjih: Vinogradništva Brus iz Ledineka, Vinogradništva Kolman iz Kremberka, Vinogradništva Toplak iz Zg. Partinja, Vinogradništva Lekežič iz Žitenc, Okrepčevalnice pri Ančki iz Zg. Partinja, Gostilne Špindler iz Jurovsega Dola, Trgovine in bara Rokavec iz Sp. Gasteraja, Katarine Šenveter iz Varde ter občine Sv. Jurij v Slov. goricah. 

Zapisal: Gregor Nudl 

 

DSCN4794DSCN4797DSCN4802DSCN4808DSCN4812DSCN4820DSCN4822DSCN4827DSCN4836DSCN4845DSCN4856DSCN4866DSCN4870DSCN4875DSCN4849