Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

MOŽNOSTI GLASOVANJA NA NADOMESTNIH LOKALNIH VOLITVAH 2019

Splošno glasovanje za predstavnika člana občinskega sveta Občine Sv. Jurij v Slov. goricah v VOLILNI ENOTI 1 (Jurovski Dol, Malna) bo potekalo na rednem volišču: 21001001 Dom kulture, Jurovski Dol 1, 2223 Jurovski Dol.

Splošno volišče bo odprto v nedeljo, 15.12.2019 od 7. do 19. ure.

PREDČASNO GLASOVANJE

Občinska volilna komisija Občine Sv. Jurij v Slov. goricah sporoča, da bo predčasno glasovanje potekalo v sredo, 11.12.2019, med 7. in 19. uro. Predčasno glasovanje bo na volišču št. 901 v Sejni sobi Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, Jurovski Dol 70/b, 2223 Jurovski Dol.

GLASOVANJE PO POŠTI

Obvestilo za glasovanje po pošti mora volivec vložiti pri okrajni volilni komisiji najkasneje 10 dni pred dnevom glasovanja. To pomeni, da mora volivec najkasneje do 5.12.2019, o tem obvestiti Občinsko volilno komisijo, na predpisanem obrazcu. Po pošti lahko glasujejo na območju Republike Slovenije:

  • volivci ki so v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialnovarstvnem zavodu za institucionalno varstvo;
  • invalidi, ki predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida.

Invalidi lahko glasujejo po pošti tudi stalno, če to sporočijo Državni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Obvestilo invalida o stalnem glasovanju po pošti, velja do preklica.

GLASOVANJE NA DOMU

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo zglasiti na volišču, morajo najkasneje do 12.12. 2019, vložiti zahtevo, da želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu. To lahko storijo na predpisanem obrazcu.

pdfGlasovanje na domu - obrazec 2019.pdf

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih