Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

NUJNO OBVESTILO - MOTENO DELOVANJE UPRAVE

Spoštovane občane obveščamo, da bo zaradi izpada elektrike zelo moteno delovanje občinske uprave v petek, ponedeljek in torek od 8.30 do 13.30 ure.

Za nujne stvari pokličite župana g.Škrlec na GSM: 041 327 580 ali g.Kristl Samo na GSM: 041 327 011.

Prosimo za razumevanje. Hvala.

 

DRUŠTVO KMEČKIH GOSPODINJ SV. JURIJ JE V OKVIRU JURJEVIH DNEVOV PRIPRAVILO 3. KUHARSKI TEČAJ

Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah je  v okviru »Jurjevih dnevov«, v petek 25. 04. 2014, izvedlo 3. kuharski tečaj  – priprava narezkov.

Pod vodstvom mentorja g. Zlatka Voglarja, so se udeleženke tečaja najprej posvetile izdelavi okraskov za narezke. Uporabile so različno zelenjavo (korenček, por, kumare, paradižnik, peteršilj, jajca…). Vse sestavine so primerno narezale, nato pa so se lotile nalaganja mesnih izdelkov na pladnje. Narezke so na koncu bogato okrasile in tako pripravljene ponudile gostom osrednje občinski proslave, ki je potekala isti večer. Na mizah, pogrnjenih z novimi prti in  dekoracijo z »Jurovškimi rožicami«, ki so jih prav tako izdelale same iz slanega testa, so narezki zasijali v vsej svoji lepoti in vabili goste, da si jih postrežejo.  

Zapisala: Metka Vuzem

123456789101112

Vreme

neimenovano

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih