Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

NASTOP NA I. DELU DRŽAVNEGA SREČANJA ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPIN V BELTINCIH, 26.7.2015

Folklorna skupina Jurovčan je 26.7.2015 nastopila na I. delu  državnega srečanja odraslih folklornih skupin »LE PLESAT ME PELJI«,  ki je potekalo na odru beltinškega parka v Beltincih, v okviru 45. mednarodnega folklornega festivala.

Predstavila se je z odrsko postavitvijo Jaz bi lüšten bija, če bi mel štrument, avtoric Cilke Neuvirt in Darinke Kramberger.

Na podlagi letošnjega  izbora državnih strokovnih spremljevalk Klavdije Žabot in dr. Urše Šivic, so v Beltincih nastopile še FS KUD Oton Župančič Vinica, mladinska in odrasla AFS KD Ozara Kranj, FS KD Podgorci, FD Leščeček KD Slavko Osterc Veržej in AFS KUD Študent Maribor. Kot gostji sta na tem srečanju nastopili  mehiška folklorna skupina BALLET FOLKLORICO BRITANICO DE TORREON (CIUDAD DE MEXICO) in hrvaška folklorna skupina KUD Šijaci Biškupci iz Požeško – slavonske županije. Vse izbrane in nastopajoče folklorne skupine so prejele zlato priznanje  za uvrstitev na državno srečanje. Zlato priznanje s pohvalo sta prejeli  FS KUD Oton Župančič Vinica, za kostumsko podobo in AFS Študent , iz Maribora za koreografijo in izvedbo v celoti.

Čestitam vsem članom FS Jurovčan (mentoricam, godcem, plesalkam  in plesalcem ter garderoberki)  za odlično pripravljen program, kostumsko podobo in izvedbo nastopa v celoti na državnem srečanju odraslih folklornih skupin v Beltincih 2015.

 

Predsednik društva,
Miroslav Breznik

 

Skupinska v_parku

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih