Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

Gostovanje FS Jurovčan v sosednji Hrvaški

Folklorna skupina Jurovčan, kulturnega društva Ivan Cankar iz Jurovskega Dola, je v soboto 9. julija 2011, nastopila na 25. srečanju folklore (»25. Susreti folklora Marija Bistrica«), ki so potekali na Trgu papeža Ivana Pavla II v Mariji Bistrici, v sosednji Hrvaški, na povabilo njihove Folklorne skupine KUD Lovro Ježek. Na srečanju je nastopilo 10 folklornih skupin s preko 300 folklorniki. FS Jurovčan je bila edina skupina iz Slovenije.

Jurovski folklorniki so se predstavili z odrsko postavitvijo »PUŠLŠANK«. Zapeli so pesmi na »Velkem oltarju« in »Nekdo gre po cesti«, ter zaplesali ljudske plese iz območja Kapele: sotiš polko, kosmatačo, mašarjanko in polko.

S to odrsko postavitvijo je bila FS Jurovčan izbrana tudi za nastop na regijskem srečanju folklornih skupin Lenarta, Ormoža, Ptuja in Slovenske Bistrice, ki je potekalo 5. junija v Cirkovcih.


                                                                                Miroslav Breznik,
                                                                                predsednik društva

1 2 3 4 5 7 8

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih