Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

OBVESTILO OBČANOM IN OBČANKAM

Naprošamo vas, da zaradi povečanega števila okužb in razglašene epidemije vzpostavite stik z občinsko upravo preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte, občino pa obiščete le v nujnih primerih.
 
Ob tem vas obveščamo, da v kolikor sumite ali imate potrjeno okužbo na Covid-19 in ne boste imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila, zaščitna sredstva…) lahko za pomoč pokličete na tel. št. 041 327 011 (Samo Kristl) ali 051 425 034 (Alen Breznik).

Društvo vinogradnikov Sveti Jurij

Naslov: Jurovski Dol 2
2223 JUROVSKI DOL

Predsednik: Ivan TOPLAK
Telefon: 041 402 065

ČLANI DRUŠTVA VINOGRADNIKOV SV. JURIJ SO POKUŠALI MLADA VINA

Vinogradniško društvo Sv. Jurij v Slov. goricah je v sodelovanju s Kmetijsko svetovalno službo Lenart v torek, 03. 11. 2015, organiziralo pokušino in predavanje na temo mladega vina. Strokovno oceno in nasvete je delila Tadeja Vodovnik Plevnik, dipl. inž. kmet., specialistka za  vinarstvo pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor.

Odziv na organizirano predavanje je bil zelo dober. Bilo je kar 47 vzorcev, na podlagi katerih so gostje, ki so se udeležili tega predavanja, ugotavljali napake vin in kako te napake odpraviti. Seveda pa je bilo veliko vzorcev, kjer je bilo vino vrhunsko. 

Ker je bila letošnja letina zelo dobra, so gostje na podlagi prinešenih vzorcev ugotovili, da so vina zelo aromatična in imajo nižjo kislino, kot pa vina lanske letine. Tadeja V. Plevnik je predavanje zaključila z mislijo, da se vin ne okuša v kleti, pač pa na sobni temperaturi.

 

DSCN5469DSCN5475DSCN5476DSCN5481

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih