Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

panorama-jurij3

OBVESTILO OBČANOM IN OBČANKAM

Naprošamo vas, da zaradi povečanega števila okužb in razglašene epidemije vzpostavite stik z občinsko upravo preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte, občino pa obiščete le v nujnih primerih.
 
Ob tem vas obveščamo, da v kolikor sumite ali imate potrjeno okužbo na Covid-19 in ne boste imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila, zaščitna sredstva…) lahko za pomoč pokličete na tel. št. 041 327 011 (Samo Kristl) ali 051 425 034 (Alen Breznik).
 
Vse občane in občanke tudi prosimo, da še naprej upoštevajo vse preventivne ukrepe h katerim pozivata vlada in NIJZ, saj bomo le tako omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

Društvo vinogradnikov Sveti Jurij

Naslov: Jurovski Dol 2
2223 JUROVSKI DOL

Predsednik: Ivan TOPLAK
Telefon: 041 402 065

MARTINOVANJE NA TRGU V JUROVSKEM DOLU – MESTO DRUŽENJA KRAJANOV

Na edinstvenem osrednjem trgu v Jurovskem Dolu, enem izmed najlepših v Sloveniji, je v nedeljo 12. novembra 2017, potekalo  tradicionalno martinovanje, z blagoslovom  mošta in kulturnim programom. Jesensko sonce je privabilo številne domačine in goste iz drugih krajev. Uživali smo ob odličnih vinih domačih vinogradnikov, izvrstnih dobrotah kmečkih gospodinj in se zavrteli v ritmu harmonike. »Luštno« je bilo.

Na trgu organiziramo tudi druge tradicionalne prireditve kot so, jurjevanje, srečanje oktetov in malih vokalnih skupin, jurjevo srečanje folklornih skupin in veseli december.

Jurovski trg postaja mesto druženja krajanov. S svojo krožno podobo daje videz popolnosti, celovitosti, enotnosti in povezovanja. Objekti, ki ga obdajajo, mu dajejo odlično akustičnost. Izredna velikost trga, glede na vaške razmere, nam daje odlične priložnosti, za organizacijo kulturnih in drugih prireditev na prostem, ki jih v bodoče, v cilju oživitve trškega jedra, načrtujemo še več.

 

Miroslav Breznik, predsednik kulturnega društva

 

martinovanje 2017

Vreme

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih