Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

OBVESTILO OBČANOM IN OBČANKAM

Naprošamo vas, da zaradi povečanega števila okužb in razglašene epidemije vzpostavite stik z občinsko upravo preko telefona, elektronske pošte ali navadne pošte, občino pa obiščete le v nujnih primerih.
 
Ob tem vas obveščamo, da v kolikor sumite ali imate potrjeno okužbo na Covid-19 in ne boste imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila, zaščitna sredstva…) lahko za pomoč pokličete na tel. št. 041 327 011 (Samo Kristl) ali 051 425 034 (Alen Breznik).
 
Vse občane in občanke tudi prosimo, da še naprej upoštevajo vse preventivne ukrepe h katerim pozivata vlada in NIJZ, saj bomo le tako omejili širjenje okužbe s koronavirusom.

panorama-slika

zelenijurij

Letošnje leto nas je prikrajšalo za številne dogodke, druženja in stiske rok…, tudi na lokalni ravni.
Zato vas z veseljem vabimo k ogledu Zelenega Jurija – promocijskega posnetka, ki vam bo našo pokrajino in tradicijo približal z nekoliko drugačne perspektive.
Zahvala gre vsem, ki ste pri nastajanju posnetka kakorkoli sodelovali, še posebej avtorju posnetka, Toniju Konradu, avtorju glasbe, Egonu Hermanu (MI2) in avtorju priredbe, Žanu Serčiču.

OB NEVIHTAH PRIPOROČAMO IZKLOP ELEKTRIČNIH NAPRAV IZ VSEH OMREŽIJ

Zajeta slika
V prihajajočih toplih dneh se pogosteje kot sicer pojavljajo nevihte z udari strel, zaradi katerih lahko pride do poškodb naprav. 

Da bi se v čim večji meri izognili poškodbam naprav, ki so priključene na električno in komunikacijsko omrežje, kot so modem, TV-komunikator, računalnik ali televizor, uporabnikom priporočamo, da jih pred nevihto iz omrežja izključite. Na ta način lahko preprečite marsikatero okvaro naprave, predvsem pa si prihranite slabo voljo, če zaradi tega ne bi mogli dostopati do interneta, spremljati vaše priljubljene TV-oddaje ali uporabljati fiksne telefonije.

Telekom Slovenije svojim naročnikom, ki ste hkrati uporabniki mobilnih in fiksnih storitev, omogoča tudi brezplačno storitev Strela alarm, s pomočjo katere lahko v realnem času prejmete informacijo o strelah na območjih vašega fiksnega priključka. Na prejemanje tovrstnih sporočil se lahko naročite tako, da na številko 041 145 000 pošljete SMS-sporočilo s ključno besedo STRELA, naredite presledek ter navedete vaše UPORABNIŠKO IME ZA FIKSNE STORITVE Telekoma Slovenije.

Primer zapisa v SMS-sporočilu: STRELA novakj

Posredujemo vam še nekaj povezav do relevantnih video vsebin:
1. Postopek naročanja na storitev Strela alarm:
https://youtu.be/1tF8oy3zBI4
 
2. Naročite se na obveščanje o strelah in pravočasno izključite naprave: https://www.youtube.com/watch?v=CM5EJg42Vp8
 
3. Izklopite naprave in nadaljujte z ogledom na mobilni napravi: https://www.youtube.com/watch?v=PEdCWp2XeO8
 
4. Ne tvegajte, strele napravam ne prizanašajo:
https://www.youtube.com/watch?v=o58JfCUQyVA
 
5. Bodite hitrejši od strele:
https://www.youtube.com/watch?v=j-eiHIhgVCg
 
Več informacij je na voljo na http://ts.si/bliskoviti-obisk
 
Telekom Slovenije, d.d.
 
Izklop napravePoškodovana naprava

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih