Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

90 LET ŠTEFANIJE VERBOŠT IZ ŽITENC

V četrtek, 26.12.2019 je svoj 90. rojstni dan praznovala Štefanija Verbošt. Rodila se je leta 1929 v Srednjem Gasteraju, staršema Karlu in Alojziji Mak. Otroštvo je preživljala s sestro Justino. Družina se je večkrat selila, nazadnje na malo kmetijo na Žitence, vendar brez njene sestre Justine, za katero se je med drugo svetovno vojno izgubila vsaka sled in tako je ostalo vse do danes.
 
Leta 1955 se je poročila z Mihaelom Verboštom. V zakonu sta se jima rodila sin Janez in hčerka Štefanija. Preživljala se je na mali kmetiji na Žitencah, kjer živi še danes. Veliko je hodila tudi na dnino oz. tavrh. Pozimi je veliko pletla šale, kape, rokavice, puloverje in podobno za svojo družino, pa tudi za ostale otroke v vasi. Za sosede in širše je bila poznana kot »Makova Štefka«, ki zna veliko stvari postoriti in je vedno na voljo pomagati vaščanom.
 
Leta 1996 ji je umrl mož Mihael in tako je eno leto ostala sama na kmetiji. Od leta 1997 živijo z njo sin Janez, snaha Marjana ter vnuka Tadej in Gregor. Štefanija ima štiri vnuke in dve vnukinji ter osem pravnukov, ki jih ima rada in je na njih zelo ponosna.
 
Kljub 90. letom še vedno veliko bere. V poletnih mesecih še zmeraj zelo skrbno in vzorno ureja svoj cvetlični vrt. Vesela je, da še vedno lahko vse osebne stvari postori sama in tudi pomaga pri kakšnem lažjem opravilu.
 
Ob okroglem jubileju jo je obiskal župan Peter Škrlec in ji ob izročitvi simboličnega darila čestital ter zaželel še veliko zdravih in zadovoljnih let.
 
135
 

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih