Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

JVIZ IN VVZ OŠ J. HUDALESA VABI NA DELAVNICO O KALIGRAFIJI

 

slika

JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v okviru projekta "Oživitev trškega jedra" vabi na delavnico o kaligrafiji, ki bo potekala v soboto, 3.8.2019 od 9. do 12. ure na trgu v Jurovskem Dolu.

Udeležba na delavnici je brezplačna, prav tako vse materiale in pisno orodje udeleženci dobijo na delavnici.

Prijava na delavnico je obvezna, udeleženci se lahko prijavijo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

O LEPOPISJU – KALIGRAFIJI

Ob učenju veščin pisanja in ob vajah lepopisja razvijamo koncentracijo. Ob potezah peresa v določeni smeri se tečajniki učijo prepoznati detajle posameznih črk in tako razvijajo sposobnost pozornosti. Ta veščina ročnega izražanja je posebej primerna za otroke, pa tudi odrasle, ki v svetu polnem digitalne tehnike nimajo možnosti izvajati ročnih spretnosti in tako skozi zabavo razvijati sposobnost osredotočanja misli in predvsem potrpežljivosti.

Prav zaradi teh lastnosti se kaligrafija prav tako uporablja v terapevtske namene kot neke vrste meditacija. Zaradi tehničnega izziva, ki ga kaligrafija predstavlja, strokovnjaki trdijo, da se ob učenju kaligrafije razvija človekov temperament in umirjenost. Izboljša se sposobnost opazovanja, subtilnosti, kreativnosti in samostojnosti. Ob enem pa je pridobljena veščina dobrodošla in nepogrešljiva pri oblikovanju prazničnih voščilnic, vabil, pohval in priznanj, na katere so tečajniki še posebej ponosni. Ali ste vedeli, da je Jorge Lorenzo, 6 kratni svetovni prvak v razredu moto GP razkril skrivnost, ki ga uvršča na vrh svetovnega pokala? Po priporočilu psihologov 6 let vsak dan vadi vaje iz kaligrafije, za več zbranosti in samozavesti.

Delavnica je sestavljena interaktivno in medgeneracijsko saj vsi pričnemo pot v isti točki. Torej postopno korak po korak spoznavamo oblike in gradnike, iz katerih, skozi delavnico sestavljamo črke. Seznanimo se s kotom, pod katerim držimo pero. Pišemo z dvo debelinskimi peresi in skozi proces spoznavamo osnovne povezave med črkami in strukturo izgradnje posameznega stila pisave.

Na delavnici se bomo lotili osnovnega, okroglega stila pisave, imenovanega karolinška minuskula. Ker so udeleženci različno stari in spretni se v individualnem ritmu približujemo cilju. Z novo osvojeno veščino izpisati svoje ime in priimek.

JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih