Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

MEDNARODNA MLADINSKA IZMENJAVA "BEE THE FUTURE" (S ČEBELO V PRIHODNOST), 19. - 28. JULIJ 2019 V JUROVSKEM DOLU

Društvo Zelena centrala v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Irske, Romunije in Italije vljudno vabi na mednarodno mladinsko izmenjavo »BEE THE FUTURE« (S čebelo v prihodnost), ki se bo zgodila med 19. in 28. julijem na ekološkem posestvu Zelena centrala v Jurovskem Dolu.

Izmenjava je namenjena mladim od 18. do 30. leta starosti, ki jih zanima čebelarstvo, ekološko kmetijstvo, delo z naravnimi materiali, naravna arhitektura in trajnostni razvoj evropskega podeželja.

Mednarodno mladinsko izmenjavo »BEE THE FUTURE« (S čebelo v prihodnost) so družno pripravile štiri partnerske organizacije: Društvo Zelena centrala iz Slovenije, skupina mladih Gruppo Api iz Italije, socialno podjetje IRD Duhallow iz Irske in razvojna agencija Asociatia Grupul de Actiune Locala din Zona Vailor Ampoiului si Muresului iz Romunije.

V projektu bo sodelovalo 24 mladih do 30 let (6 na vsako sodelujočo državo), ki bodo skupaj preživeli 8 dni na ekološki kmetiji v Slovenskih goricah. Z mentorsko pomočjo izkušenih mojstrov in strokovnjakov bodo skušali odgovoriti na vprašanje »Kako gradi čebela? Kako gradi trta? Kako gradi človek?« Skupaj bodo zasnovali in izgradili brajdo v čebelji obliki šestkotnika, brajdo, ki je skupni arhitekturni element številnih svetovnih kultur; je tisti prostor pred hišo, v katerem pozdravimo prijatelje, stare in nove, jim ponudimo senco in gostoljubje.

Arhitektura mora ustvarjati življenjske prostore, v katerih zadovoljno in radostno sobivajo vsi člani družbe, tudi tisti najbolj odrinjeni. Če je arhitektura dobra in trajnostna, je tudi vključujoča. Mednarodna mladinska izmenjava »BEE THE FUTURE« vključujočo arhitekturo povezuje z osnovami čebelarstva, naravne arhitekture živali in rastlin, kulturne dediščine, ekološkega kmetijstva in biotske raznovrstnosti. Povezuje mlade ljudi evropskega podeželja in se posveča ključnim elementom za trajnostni razvoj območij, v katerih ti mladi živijo.

Projekt se financira iz evropskega programa Erasmus+. Vse aktivnosti, vključno s potovanji, nočitvami in prehrano, so popolnoma brezplačne za vse udeležence. V projektu sodelujejo mnoge lokalne organizacije in posamezniki, med drugimi arhitektka Lea Korošec, ekološki čebelar Karl Vogrinčič, biodinamični vinogradnik Radovan Šuman, lesar Matija Rižner, zeliščarka Tajda Jamšek, umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič, ključavničar in kovač Marjan Žvegla, lokalno čebelarsko društvo s šolskim čebelnjakom v Jurovskem Dolu, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, Občina Sv. Jurij v Slov. goricah in mnogi drugi.      

Mladi, ki se želijo pridružiti izmenjavi, naj to storijo z elektronskim pismom na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prijavi naj priložijo svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo, v katerem naj razložijo, zakaj se želijo pridružiti izmenjavi. Število mest je omejeno, ZADNJI ROK ZA PRIJAVO JE 25. JUNIJ 2019.  

Za več informacij lahko potencialni udeleženci pokličejo na 041997070.

Nataša Kramberger

pdfMEDNARODNA IZMENJAVA BEE THE FUTURE.pdf

thumb Telovadnica na prostem2

esrr

thumb ozivitev trskega jedra

Vreme

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih