Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

USPEŠNI DIJAKI IN ŠTUDENTI NA SPREJEMU PRI ŽUPANU

Župan Peter Škrlec je v četrtek, 28.12.2017 priredil sprejem za dijake in študente, ki so bili v šolskem oz. študijskem letu 2016/2017 še posebej uspešni na različnih področjih njihovega udejstvovanja, prav tako pa so se prijavili na javni razpis za dodelitev finančnih nagrad dijakom in študentom, ki ga Občina Sv. Jurij v Slov. goricah razpisuje vsako leto. 

Županovega sprejema so se udeležile dijakinja Živa Waldhütter in študentke Helena Reisman, Rebeka Šnofl, Larisa Fras in Helena Zemljič. Sicer pa so bili med letošnjimi prejemniki finančnih nagrad še Sebastijan Valentan, Vesna Zemljič in Gregor Verbošt. 
 
Župan Peter Škrlec je v svojem nagovoru poudaril pomembnost izobraževanja in različnega udejstvovanja mladih na raznih področjih, ki jih zanimajo. Uspehi, ki jih posamezniki dosegajo, so tudi uspehi lokalne skupnosti, saj pripomorejo k večji prepoznavnosti, tako doma kot v svetu. Prisotnim prejemnicam nagrad je čestital ob doseženih uspehih in jim zaželel uspešnost tudi v prihodnje ter jim ob tem izročil še simbolično darilo. 
 
V nadaljevanju pa še nekaj o uspehih letošnjih prejemnikov finančnih nagrad.
 
Živa Waldhütter iz Srednjega Gasteraja je izdelala raziskovalno nalogo v programu Mladi za napredek Maribora 2017, in sicer na področju zgodovine z naslovom Politična dejavnost in umor Ivana Krambergerja. Z izdelano raziskovalno nalogo je temeljito raziskala delček zgodovine, ki se je oblikovala ravno v Jurovskem Dolu. 
 
Helena Reisman iz Zgornjega Gasteraja je magistrirala na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, po študijskem programu druge stopnje slovenski jezik in književnost, zaradi česar se ji priznava izobrazba druge bolonjske stopnje in podeljuje strokovni naslov magistrica profesorica slovenskega jezika in književnosti. Študentka je dosegala povprečno oceno v vseh leti študija 9,00. 
 
Sebastijan Valentan iz Jurovskega Dola je z magistrsko nalogo zaključil Fakulteto za kanonsko pravo na Papeški univerzi Santa Croce v Rimu oz. končal t.i. licentiat. 
 
Vesna Zemljič iz Jurovskega Dola ja skupaj s pevskim zborom II. gimnazije Maribor zaselda 1. mesto v kategoriji folk in 1. mesto v kategoriji mešanih pevskih zborov Mixea youth cahair na Mednarodnem zborističnem tekmovanju v Firencah. Prav tako pa je kot zlata maturantka zaključila srednješolsko izobraževanje, saj je uspešno opravila mednarodno maturo.
 
Helena Zemljič iz Jurovskega Dola je izkazala umetniško nadarjenost, saj je se je udeležila finala na državnem tekmovanju Festival mlade literature Urška 2017 in finala Pesniškega turnirja 2017 ter izdala pesniško zbirko v okviru projekta Kontejner. Helena Zemljišč je prispevala tudi strokovni članek Metafora – slika v interakciji, ki je bil izdan v Zborniku študentov oddelka za filozofijo.  
 
Rebeka Šnofl iz Spodnjega Gasteraja je z ekipo KMN Slovenske gorice v sezoni 2016/2017 nastopala kot kapetanka na državnem prvenstvu v futsalu za ženske in osvojila 1. mesto ter naslov državnih prvakinj v futsalu za ženske. 
 
Larisa Fras iz Spodnjega Gasteraja je z ekipo KMN Slovenske gorice v sezoni 2016/2017 nastopala na državnem prvenstvu v futsalu za ženske in osvojila 1. mesto ter naslov državnih prvakinj v futsalu za ženske. 
 
Gregor Verbošt iz Žitence je dosegel 1. mesto v teku na 1500 metrov na mednarodnem mitingu v atletiki v Novem mestu in 3. mesto v teku na 1500 metrov na državnem prvenstvu Slovenije za člane ter druge odlične rezultate na področju atletike. 

L4980 01L4980 02L4980 03L4980 04L4980 05L4980 06L4980 07L4980 08L4980 09L4980 10L4980 11L4980 12L4980 13

Vreme

Lokalnevolitve2018

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih