Javni razpisi     obcinskisvet     obrazci     kijz     vprasaj

  • jurovski dol1
  • jurovski dol2
  • jurovski dol3
  • jurovski dol4
  • jurovski dol5
  • jurovski dol6
  • jurovski dol7
  • jurovski dol8

panorama-jurij3

panorama-slika

DOBRODELNI KONCERT V JUROVSKEM DOLU, 17.11. 2017

V petek,17. 11. 2017 se je v kulturnem domu v Jurovskem Dolu odvil  dobrodelni  koncert, ki ga že vrsto let zapored organizira župnijska Karitas Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Dobrodelni koncert je potekal v okviru vseslovenskega tedna Karitas, ki bo letos  od ponedeljka, 27. 11. 2017, do nedelje, 3. 12. 2017, pod geslom »Kje sem doma?«. Geslo letošnjega tedna Karitas nas spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom.
Dobrodelni koncert je tudi letos v naš kulturni dom privabil veliko število ljudi odprtih src in dlani ter lepo število glasbenikov, ki so se odrekli svojim honorarjem, da bi ljudem, ki so pripravljeni pomagati sočloveku v stiski, obogatili sicer turoben jesenski večer. Tako so za prijetno vzdušje v dobrodelnem večeru poskrbeli naslednji nastopajoči: skupina Sončki iz vrtca z vzgojiteljicama Majdo in Tatjano ter otroški pevski zbor iz OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol  z mentorico Metko Caf, ansambli Refren, Brloga, Mladika in Srčni muzikanti, Petra in Sergej, ki sta nas navdušila z ognjevito Barcelono ter Jurovski oktet. V uvodu prireditve je vse zbrane pozdravila predsednica župnijske Karitas Sveti Jurij Tanja Škrlec ter predstavila projekte, ki so bili izvedeni z izkupičkom lanskega koncerta ter  namen letošnjega koncerta.
Z izkupičkom lanskega koncerta smo pomagali družini otroka s posebnimi potrebami pri nakupu ortopedskega avtosedeža in posebne prehrane za otroka.  Pomagali smo tudi pri nabavi daril za Miklavža, kupili drva občanki, ki ni imela sredstev za kurjavo ter finančno pomagali občanki v stiski. Z izkupičkom letošnjega dobrodelnega koncerta pa želimo finančno pomagati družini  šestletne Nike, deklice s posebnimi potrebami, ki obiskuje razvojni vrtec Jožice Flander v Mariboru. Staršem namreč vsakodnevni prevoz otroka v  Maribor in nazaj v Jurovski Dol predstavlja veliko finančno obremenitev. S sredstvi, pridobljenimi na dobrodelnem koncertu, bomo poravnali tudi stroške bivanja v naravi otroku, ki izhaja iz večštevilčne družine, s plačilom malice pa bomo pomagali tudi družini z dvema otrokoma, ki sta v delovni nesreči izgubila očeta.  Sicer pa vir dohodka župnijski Karitas predstavlja tudi srečelov na Jurjevo nedeljo. Od izkupička omenjenega srečelova smo v tekočem  letu pomagali družini, ki je otroka vozila na zdravljenje na Dunaj.
Vse obiskovalce koncerta je pozdravil tudi farni župnik in dekan Janko Görgner, ki nas je povabil, da se še posebej v tednu Karitas v mislih povežemo z vsemi ljudmi v stiski. Dobrodelne prireditve sta se udeležila tudi župan občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah Peter Škrlec in generalni tajnik nadškofijske Karitas Maribor Darko Bračun.
Dobrodelno  prireditev Kje sem doma smo zaključili s prisrčno zahvalo vsem obiskovalcem koncerta ter vsem nastopajočim. Poslovili smo se z mislijo Frana Milčinskega Ježka.


»LJUDJE, PRIŽGIMO LUČ!
Naj sveti kdo ve kam,
saj kdaj že plamen sveče
pokaže pot do sreče
človeku, ki je sam.
PRIŽGIMO LUČ, LJUDJE! Po celem svetu hkrati!«


Zapisala: Vida Ornik

koncert1koncert2koncert3koncert4koncert5koncert6koncert7koncert8koncert9koncert10koncert11koncert12koncert13

Vreme

Lokalnevolitve2018

brosura sv jurij
logo rasg
 
knjiznica
PIS
 
uradni list
zdobcin
piso
muv
mk-razpisi
prp

Spletna stran Občine Sveti Jurij v Slovenskih Goricah uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih